L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

hultsfred, åh, fina hultsfred. eller hultsefred som tamara skrev när hon var full. det har varit så jävla grymt.
jag och honey kom på torsdagmorgonen, tidigt. träffade en trevlig kille när vi hoppat av tåget och han ledde vägen till campingen. vi slog upp tältet och chillade och bidrog till att sätta upp partytältet vid vårt camp. eftersom det var vår silvertejp som höll upp allt var vi minst lika berättigade som killarna att hänga under det. det var nån form av plockepinn med en vit duk, ungefär, så silvertejpen var livsviktig. dock krympte tältet lite för varje dag, det såg roligt ut. under dagen gick vi mest runt på campingen och spanade. spelningarna den dagen bestod av en stark öppning av den svenska björnstammen. de var riktigt bra och härliga på scen. jag har aldrig varit så dammig som efter den konserten. gräset var torrt och folk dansade upp jord och damm. alla hade converse i olika färger innan de började spela, efteråt var alla skor grådassiga. jag snöt svart i ett dygn efteråt. sjukt härligt och röjigt! på kvällen såg vi också the kooks och justice, där den senare var långt under förväntan medan the kooks var topp fem på hela helgen. mycket fin avslutning med naive och dans!

på natten var det så fruktansvärt kallt. jag har inte frusit så sen de gamla goda utomhustävlingarna i ösregnets ljungby. jag trodde jag skulle dö i min sovsäck när det var fem grader ut och stormade. på morgonen sen var det dock fint. vi hängde med våra campgrannar och sen kom tamara och vi visade området för henne. hon fick för sig att dricka ikapp oss från dagen före och lyckades rätt bra. det var fint. sen tog vi en promenad till camp bulténs, vilket var dalbins bror och andra kompisar, och hängde med dem. vi såg anna ternheim och markus krunegård liggandes och solandes på gräsmattan och jag fick mycket fin bränna. på kvällen tappade jag bort honey och tamara och hängde med mathias och simon och jag lyckades missa the cardigans, utom sista låtarna. sen sög the cure och jag blev ledsen. de var inte alls så bra som jag trott.

jag vaknade på lördagen av ösregn på tältet och det var blött och lerigt ÖVERALLT. på ett dygn hade det hunnit vara ALLA väder. usch. så dagen var kall och blöt och under marina & the diamonds vräkte det fullkomligen ner. men innan dess hade vi sett far och son och nationalteatern i fint och ljummet väder. töntsvensk sommar. senare på kvällen såg vi noah and the whale på den minsta scenen, teaterladan. jag hängde med simon och erik och vi lyckades sneaka oss förbi avspärrningen och sen tog det en halvtimme innan vi kunde knö in oss i ladan och erik var nästan nära på att slå till vakten. men ack, så bra de var. lite senare spelade familjen där också, men jag orkade inte knö mer och gick därifrån. fet miss av arrangörerna att lägga sånna stora band på en sån liten scen. sen såg vi också en bit på gorillaz sound system och avslutade allt med M83. de var så bra och hade en fantastisk scenljussättning. M83, alltså. gorillaz var inte alls särskilt bra, anser jag. men det var åtminstone en bra avslutning på en awesome festival. dock var jag så fruktansvärt trött att jag mest sov på simons axel. det var skönt att somna i sovsäcken sen.

så vaknade vi imorse av ösregn och stormvindar. jag trodde nästan att tältet skulle lossna. när man tittade ut på morgonen hade flera partytält blåst iväg och det var geggigt överallt. och det hade regnat in i vårt tält. tur att vi skulle åka hem. så vi packade ihop och gjorde oss redo för hemfärd. då kollade jag tågen och vi missade precis det som skulle gå vid tio och nästa gick först halv två. fail av oss. men vi promenerade till stan och fick sitta och vänta i tre timmar och hann äta innan vi hoppade på extrainsatta bussen och landade i nässjö en dryg timme senare. jag är oändligt trött just nu. det blir nog läggdags när som och imorgon återvänder jag till göteborg för en veckas lov till innan jobbet börjar. hur som helst har hultsfredsfestivalen varit en för historien. och jag är så trött på twist and shout! puss!

/f.
Trackback
RSS 2.0