sleeping lessons.

nu är jag hemma i nässjö igen, sen några timmar tillbaka. sjukt härlig och rolig helg det har varit. berzeliusdagarna, som sagt. herr jöns jacob, eller J.J som vi kallade honom. hihi!
det började med tågresan upp. en timme försenat från nässjö och vi satt ytterligare en timme på stationen i linköping och sen precis utanför stockholm måste vi backa tillbaka och TA SATS för att rulla in på stationen. och självklart är det ett annat tåg bakom. woho. när vi väl låg i sängarna på hotellet var klockan närmare halv tre. inte så hemskt mycket sömn den natten, inte.
sedan hotellfrulle och ta tunnelbanan till universitetet och chilla runt bland utställarna och sen halvsova sig igenom ett antal föreläsningar. fast de flesta var faktiskt väldigt intressanta, men efter fyra timmars sömn är man ändå inte så himla haj på att sitta och lyssna på föreläsningar. men det var najs och efter sista föreläsningen åkte vi tillbaks till hotellet och jag och honey tänkte ta ett dopp i hotellets pool, kanske simma några längder. det var bara det att när vi väl kruxat på oss baddräkter osv och gått ner till poolen upptäckte vi att den var cirkus 5x5m och hade den angenäma temperaturen på TIO GRADER !!! så vi fick skrota det förslaget och ta en dusch på rummet och ta en powernap innan flashmiddagen. hur trevligt som helst. och vi stiftade några nya bekantskaper i form av johan och robin från kiruna. och sen gick hela kvällen ut på att spela på fördomarna. alla från norrland har tjugo mil till närmaste granne och de bor i kåtor. hihi. för så ÄR det ju verkligen.
efter middagen och efterrätterna ville vårt lilla gäng inte riktigt gå och lägga sig än, så vi drog ut på stan för att hitta restaurant till killarna som var glassiga och flög till och från stockholm, så de skulle stanna en dag till efter det. så vi tog en promenix i stockholms innerstad på en timme en fredagkväll. det var najs.

imorse käkade vi ännu mer hotellfrulle och sen checkade vi ut och dumpade väskorna i nåt rum och sen åkte vi till universitetet. och kom alldeles lagom i tid för att hälsa på mattis som var propagerare för uppsala innan föreläsningen om svininfluensa började. och mer än hälften av stipendiaterna kom tjugo minuter efter oss. hiho.
och när dagen sen var slut åkte vi och hämtade våra väskor och sen satte vi oss på centralen tills tåget kom och vi åkte hem, inte fullt lika sena som på uppvägen, men dock en halvtimme.
men ja. sjukt rolig helg. ema måste vara en av et konstigaste och skönaste personer jag har träffat.


det blev en del klockrena citat också.

jag och honey går och presenterar oss för ema och lisa när vi åker tåget upp och vi upptäcker att vi blir sjukt försenade.
ema: "varifrån är ni då?"
jag: "nässjö."
ema: "var ligger det?!"
honey: "tja, det var ju bara där ni satt och väntade på tåget i en och en halv timme....!"

vi sitter och pratar om kiruna på middagen.
johan: "de kan ju inte bestämma sig för om de ska flytta stan åt öster eller väster!"
ema: "kan de inte bara flytta gruvan?"
hihihihi!

och nej, det är verklgien ingen som vet var nässjö ligger. knappt nån som vet hur det uttalas. fråga johan, liksom. dessutom är det ingen som vet vad "mynta ett uttryck" är. eller "tassemarker". eller "katig". hihi!

/f.


Vill du kommentera?

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0