Sam's Town.

okej, idag var det inte bra. tisdagar är inte att föredra. speciellt inte att plugga järnet när man kommer hem heller. dock var skolan rätt okej, iaf svenskan. vi satt och tjafsade med fogel och steven. de är så oerhört roliga. gunilla gav oss i uppgift att komma på verb som funkar i dativ. typ ge något åt någon. då kommer fogel med den superintelligenta kommentaren: "svälja. något åt någon." sen så började han förklara om marijuana och skit. nejdu, fogel, vi fattar precis vad du menade. sen föreslår darko "slicka". och fogel tyckte jag och malin tolkade allt perverst... hmpf.

när jag kom hem sen så snackade jag lite med TE-tvåan på msn. vi pratade matte. han skulle ha prov imon, och jag har ju på torsdag. han tyckte matte c var svårt, shit, fatta hur svårt jag kommer ha det nu när jag tycker andragradare är det svåraste som finns.

/f.

Vill du kommentera?
Postat av: Mike

Fram till 1930 var hanteringen av hasch helt laglig i Sverige. Det var till och med klart uttryckt att extrakt av cannabis skulle finnas i lager i landets apotek. Och ända in på 50-talet gavs cannabis som läkemedel till barn med kikhosta, som läkemedel mot astma och liktornar och som lugnande medel vid bland annat delirium tremens. Kanske kan man säga att hetsen mot cannabisrökare började 1937 efter att USA:s kongress godkänt den så kallade Marihuana Tax Act. Då inleddes en besinningslös jakt på allt vad cannabis hette, vilket fick återverkningar på odling och användande av hampa i framför allt Nordamerika och Europa. I ett slag lyckades man glömma att Cannabis sativa är en kulturväxt som odlats och utnyttjats av mänskligheten i årtusenden, både för sina fibrer, sin bevisat medicinska verkan och som njutningsmedel.

Faktum är att de äldsta kända fynden som påvisar bruket av hampa går tillbaka ända till cirka 40000 år f Kr. Till sist bör noteras att denna artikel inte vänder sig mot polisen. Det är riksdagen och politikerna som i grunden gör fel när de ger polis och domstolar repressiva uppdrag i frågor som ytterst är av social, medicinsk, emotionell, kulturell och psykologisk natur. Och i det sammanhanget kan man verkligen fråga sig var Sveriges läkarkår hukar? I vilket fall som helst är det hög tid för Sveriges lagstiftare och politiker att ta sig i hampan.

2008-04-09 @ 10:38:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0